tir. feb 18th, 2020

«Dum og deilig» – Oppriktig naiv eller Hyklersk?

The Vision of EAT
The vision of EAT is a transformation of the global food system to sustainably feed a healthy population of nine billion people by mid-Century.
(man kjenner etterhvert lusa på gangen….Selvsagt kunne man løst disse problemene hvis de som prater høyest virkelig ville……)

FB komentar av Johnny B Good
Bare «alle andre» reduserer kraftig så kan de jo bruke så mye dem vil. I tillegg kan de jo kjøpe kvoter. For så lenge man betaler så har det nemlig ingen effekt på miljø..

FB innlegg av Jo Alexander Gjerpe

EAT your brains out: Når følelser trumfer fornuften

Politisk korrekthet, eller som vi sier på ingeniørspråket; Broken feedback loop, har dessverre inntatt landet vårt, godt hjulpet av en statlig media støttet presse. Jeg fikk selv erfare dette i går. I forbindelse med at Gunhild Stordalen står på scenen for EAT, ber hun vanlige mennesker om å spise mindre kjøtt. Som realfagsutdannet liker jeg tall mer enn ord og regner kjapt over litt av ferieforbruket til Gunhild.
Jeg antar at kronprinsesse Mette Marit som var på konferansen og holdt tale gjorde det samme. Kanskje kan vi sammenligne etterpå?

Hvert år drar Stordalen og co til Mauritius i juleferien. Det har de gjort de siste 16-17 årene. 30 stykker på 1 klasse.
Gjort CO2 om til kjøtt tilsvarer hver enkelt juleferie 1253 griser. ( Slaktevekt i Norge er 75 kg). Da er det selvsagt greit å be andre kutte ned på juleribba og legge inn litt broccoli isteden.
Gunhild Stordalen drar ofte på luksus yachten Maltese Falcon og kjører privatjeten ned.
Forbruket for 3 ukers tur tilsvarer 200 barnefamiliers bruk av diesel med en bil i ett år.

Jeg sender Excel arket som jeg har vedlagt her ,https://drive.google.com/folderview… til alle landets store redaksjoner. Det er ingen respons. Jeg ringer inn til Dagbladets tipsdesk og henviser til mailen. En illsint journalist vil ikke ha noe med tipset å gjøre. Gunhilds forbruk er irrelevant, det er miljøsaken som er viktig. At hun har bedt vanlige mennesker om moderasjon er uvesentlig. At juleferiene de siste årene tilsvarer ett kjøttforbruk til 23 000 mennesker i ett år, hele Kongsberg Kommune, betyr heller ingen ting.
Det er heller ingen interesse for å be om en ekstern sjekk på tallene fra professorer i Marin teknikk eller Landbruk.

Alle realfagsutdannede venner jeg har rister på hodet og ler av hele saken. Logisk henger ikke liv å lære sammen. Jeg har derfor i ren protest tenkt å spise en stor biff i dag. Oksebiff, det mest CO2 krevende kjøttet. Jeg klarer kanskje 300 gram. Det tilsvarer 4 kg CO2 har jeg regnet ut. Til min fordel kan jeg i hvert fall si en ting: Uansett hvor mye jeg forsøker å øke karbontrykket mitt resten av livet, kommer jeg aldri i nærheten av Gunhilds ettårige forbruk.
Bon appetit!

Lese mer

http://www.dagbladet.no/2015/06/23/nyheter/innenriks/klima/gunhild_stordalen/petter_stordalen/39775723/

http://www.nettavisen.no/na24/legger-fram–klimaregnskap-for-ekteparet-stordalen/3422802498.html

 

Print this entry